PANEL VE SEMİNERLER
Daha önce hayata geçirdiğimiz projeler;
Türkiye’de bir ilke imza atarak, geniş katılımlı Medya ve Terör Sempozyumu düzenledik. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu’nun katılım sağladığı programa çok sayıda sivil toplum temsilcisi, gazeteci ve televizyoncu ile kanaat önderi katıldı. Sempozyumda panelist olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Gazeteci Fadime Özkan, A Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, Kanal D Ankara Temsilcisi Ercan Gürses ve Gazeteci Batuhan Yaşar bulunurken, Moderatörlüğü ise Melik Yiğitel üstlendi. Sonuç bildirgesi ile terör örgütünün menşei, teröristin kimliği, eylemlerinin niteliği ve hedefi ne olursa olsun terörün ortak düşman olduğunu vurguladık ve “Türkiye’nin büyük dirilişini, yeniden şahlanışını engellemek isteyenleri kınadık.
Yine Türkiye’de bir ilk olan “Uyuşturucu İle Mücadelede Medyanın Rolü Sempozyumu’na paydaş olduk. “Uyuşturucu ile mücadeleye medyanın yaklaşımı”, “Uyuşturucu ile Mücadelede Medya Dilinin Belirlenmesi” ve “Medyanın Etkin Kullanılabilirliği” konulu oturumlarda Medyanın madde bağımlılığı ile mücadelede seferberlik başlatması çağrısında bulunduk, önerilerimizi açıkladık.
UMED çatısı altında, Bilişim ve Medya Hukuku Komisyonu kurduk. Hukukta yeni bir alan olan sosyal medya hukuku hakkında çalışmalar başlattık ve yine bir ilke imza atarak Bilişim, Teknoloji ve Medya Hukuku Paneli düzenledik. TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç, NETCOM A.Ş Genel Müdürü Bilişim Uzmanı Oğuz Memiş, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Aslan, Türk Patent ve Marka Kurumu Patent Dairesi Başkanı Salih Bektaş’ın panelist olarak katıldığı, Kanal D Ankara Temsilcisi Ercan Gürses’in moderatörlüğünü yaptığı programa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü katıldı.
Aksaray Üniversite’sinde “28 Şubat’ın Suç Ortağı Medya” paneli düzenledik. Moderatörlüğünü Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’in yaptığı panelde, gazeteciler Kenan Kıran, Kemal Gümüş ve Yakup Köse sunumlar gerçekleştirdi.
Pandemi döneminde Trend Micro desteğiyle ücretsiz “Yeni Dijital Çağa Geçiş Seminerleri”ni online olarak gerçekleştirdik. Moderatörlüğünü Siber Güvenlik Uzmanı Yılmaz Değirmenci’nin yaptığı seminerlere katılımcı olarak CyberThink Başkanı Mahir Yüksel, Anadolu Ajansı Yeni Medya Yayın Yönetmeni Mustafa Fuat Er, BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı) İleri Güvenlik Operasyonları Koordinatörü Onur Aktaş, Trend Micro Satış Mühendisi İsmail Canlıbay yer aldı. Yeni dijital çağa geçiş sağlandı mı? Siber suç örgütlerinin amaçları neler? Yeni dijital çağda yeni medya nasıl olacak? Siber güvenlik merkezleri neler yapmalı? Tüm bu sorular ve cevapları “Yeni Dijital Çağa Geçiş Seminerleri” ile interaktif olarak masaya yatırıldı.
23 Şubat 2022 tarihinde, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde ’28 Şubat ve Medya’ paneli düzenledik. Panele ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Akyol ve Prof. Dr. Cumali Öksüz, Genel Sekreter V. Doç. Dr. İbrahim Gökdaş, İl Kültür Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.
15 Eylül 2022’de RTÜK ve UMED iş birliğiyle Medyada Nefret Söylemi Paneli düzenledik. İstanbul’da Hilton Maslak Otel’de yapılan panelin açılış konuşmasını RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin gerçekleştirdi. Panelde TRT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Öymez, Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Taha Dağlı, Gazeteci-Yazar Fadime Özkan, A Haber Dış Haberler Koordinatörü Orhan Sali ve Akşam Gazetesi Yazarı Serkan Fıçıcı konuşmalarını gerçekleştirdi.
24 Kasım 2022 tarihinde İletişim Başkanlığı’nın destekleriyle Dijital Medya Paneli’ni Ankara’da düzenledik. Açılış konuşmasını İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un yaptığı organizasyonda Sümeyra Şimşek Değirmenci moderatörlüğü üstlendi. Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli “Medyanın dönüşümü”, Akşam Web Tv İçerik Üreticisi Ezgi Aşık “Dijital medyanın etiği”, A Haber Dijital Medya İçerik Üreticisi Mehmet Tahir İnan “İçerik üretimi ve doğru haber” , GZT Röportaj Editörü Nuriye Çakmak Çelik “Dezenformasyon” ve Memurlar.net Genel Yayın Yönetmeni Edip Üzen “Tık haberciliği” konusunda sunumlarını gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 15 Ekim 2023 tarihinde “Dijital Terörizm Paneli” gerçekleştirdik. Moderatörlüğünü Gazeteci Nil Gülsüm Gül’ün yaptığı panelde Yargıtay Üyesi Hakim Erol Tekmen, Siber Güvenlik Uzmanı Mahir Yüksel ve İletişim Başkanlığı’ndan Mehmet Şanda sunumlarını gerçekleştirdi.
17 Ekim 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Düzce Belediyesi’nin destekleriyle Medya ve Yerel Yönetimler Paneli’ni tamamladık. Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Özlem Doğan’ın moderatör olarak yer aldığı panelde, Gazeteciler Zafer Şahin, Ersin Çelik, Esra Elönü ve Edip Üzen konuşmalarını gerçekleştirdi.
RTÜK ev sahipliğinde 5 Mart 2024’te KADEM iş birliği ile Televizyon Dizilerinde Kadın Panelini Ankara’da gerçekleştirdik. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, KADEM Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu ve Kadem Ankara Temsilcisi Asiye Güneş’in açılış konuşmalarını yaptığı panelin moderatörlüğünü TRT Spikeri Ergül Birgül yaparken, Oyuncu Deniz Uğur ve Erdinç Gülener, Gazeteci Fadime Özkan, KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Avukat Canan Sarı ve Senarist Hilal Çelenk sunumlarını gerçekleştirdi.