Ankara, İstanbul ve Diyarbakır’da açtığımız medya okulları ile deneyimli gazeteciler ve basın danışmaları tarafından Haber Yazım ve Teknikleri, Sosyal Medya Uzmanlığı, Foto Muhabirliği, Haber Fotoğrafı Çekim Teknikleri, Basın Danışmalığı ve İletişim Teknikleri, Web Tasarım, Haber Sitesi Hazırlama, Haber kurgu ve Algı Yönetimi dersleri verdik. Eğitimlerin sonunda verdiğimiz sertifikalar ile genç meslektaşlarımıza iş imkânı sağladık ve ücretsiz olarak verilen bu eğitimler ile genç iletişimcilerin yetiştirilmesindeki iddiamızı ortaya koyduk.

25 ülkeden gelen STK temsilcisini, UMED Genel Merkezinde ağırlayıp, FETÖ’nün kanlı yüzünü anlattık, misafirlerimizin sorularını cevaplandırarak Türkiye hakkında bilgilendirmelerde bulunduk.

Kamuoyunda oluşan bilinci diri tutmak amacıyla, 15 Temmuz Şehitleri anısına 16 dakikalık kısa film hazırlayarak, sosyal ağlarda ve televizyon kanallarında yer almasını sağladık.

Türkiye’de bir ilke imza atarak, geniş katılımlı Medya ve Terör Sempozyumu düzenledik. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu’nun katılım sağladığı programa çok sayıda sivil toplum temsilcisi, gazeteci ve televizyoncu ile kanaat önderi katıldı. Sempozyumda panelist olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Gazeteci Fadime Özkan, A Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, Kanal D Ankara Temsilcisi Ercan Gürses ve Gazeteci Batuhan Yaşar bulunurken, Moderatörlüğü ise Melik Yiğitel üstlendi. Sonuç bildirgesi ile terör örgütünün menşei, teröristin kimliği, eylemlerinin niteliği ve hedefi ne olursa olsun terörün ortak düşman olduğunu vurguladık ve “Türkiye’nin büyük dirilişini, yeniden şahlanışını engellemek isteyenleri kınadık.

Yine Türkiye’de bir ilk olan “Uyuşturucu İle Mücadelede Medyanın Rolü Sempozyumu’na paydaş olduk. “Uyuşturucu ile mücadeleye medyanın yaklaşımı”, “Uyuşturucu ile Mücadelede Medya Dilinin Belirlenmesi” ve “Medyanın Etkin Kullanılabilirliği” konulu oturumlarda Medyanın madde bağımlılığı ile mücadelede seferberlik başlatması çağrısında bulunduk, önerilerimizi açıkladık.

UMED çatısı altında, Bilişim ve Medya Hukuku Komisyonu kurduk. Hukukta yeni bir alan olan sosyal medya hukuku hakkında çalışmalar başlattık ve yine bir ilke imza atarak Bilişim, Teknoloji ve Medya Hukuku Paneli düzenledik. TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç, NETCOM A.Ş Genel Müdürü Bilişim Uzmanı Oğuz Memiş, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Aslan, Türk Patent ve Marka Kurumu Patent Dairesi Başkanı Salih Bektaş’ın panelist olarak katıldığı, Kanal D Ankara Temsilcisi Ercan Gürses’in moderatörlüğünü yaptığı programa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü katıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ankara İl Temsilciliği Yüksek Öğrenim Koordinatörlüğü ve UMED tarafından yeni nesil iletişimciler yetiştirmek amacıyla sertifikalı “Medya İletişim Tasarım Akademisini düzenledik. Sertifika programımıza Bilal Erdoğan ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle İstanbul’da açtığımız ücretsiz Sinema Akademisi ile yeni bir kulvarda yer almaya başladık. Alanında uzman isimlerle uygulama ağırlıklı gerçekleştirdiğimiz eğitimler ile genç sanatçılara verdiğimiz önemi vurguladık. Eğitimlerin sonunda öğrencilerimiz kendi belirledikleri konuda belgesel çekme imkânı buldu. Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz’ın katılımıyla Bahariye Mevlevihane’sinde gerçekleştirilen gala ve sertifika töreninde eğitimlerini başarıyla tamamlayan Medya Okulu’ndan 36 katılımcı ile Sinema Akademisi’nden ise 18 katılımcı sertifika aldı.

Yine Ankara’da Türkiye Kardeşlik Birliği ile beraber gerçekleştirdiğimiz Filistin Kültür ve Medya Akademisi ile Türkiye’de eğitim alan Filistinli misafir öğrencilere ücretsiz dersler verdik. Hilton Garden Inn Otel’de gerçekleştirilen mezuniyet törenine Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, TÜRKAB Başkanı Sait Ali Arslan, basın mensupları, bürokratlar, STK Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

9. Medya akademimizi Aksaray Üniversitesi bünyesinde hayata geçirdik. İletişim Fakültesi’nde okuyan öğrencilerin algı gücünü artırmak, haber kaynağına ulaşma ve olaylara haberci gözüyle bakabilmelerini sağlamak amacıyla usta gazeteciler ile deneyim paylaşımları yapıldı. Aksaray Üniversite’sinde “28 Şubat’ın Suç Ortağı Medya” paneli düzenledik. Moderatörlüğünü Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’in yaptığı panelde, gazeteciler Kenan Kıran, Kemal Gümüş ve Yakup Köse sunumlar gerçekleştirdi.

Türkiye’de eğitim gören Ortadoğulu misafir öğrencilere Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle sinema akademisi açtık. Irak, İran, Filistin, Suriye, Lübnan, Afrika, Pakistan ve Afganistan’dan Türkiye’ye gelen misafir öğrencilere, alanında uzman isimler 168 saat teorik ve pratik eğitimler verdi. Eğitimlerin sonunda öğrencilerimiz kendi yazdıkları senaryolar ile 2 tane kısa film hazırladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda gerçekleştirilen gala törenine AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz ve çok sayıda gazeteci katıldı.

11. Akademimizi Trend Micro Kurumsal Siber Güvenlik Çözümlerinin desteğiyle Temmuz 2019’da UMED Bilişim Akademisi’ni başlattık. Anadolu Ajansı, TRT ve BTK gibi kurumlardan alanında uzman isimlerin eğitim verdiği akademide, derslere sürekli katılım sağlayan ve başarılı olan öğrencilere 5 haftalık eğitimin sonunda sertifika verildi.

Pandemi döneminde Trend Micro desteğiyle ücretsiz “Yeni Dijital Çağa Geçiş Seminerleri”ni online olarak gerçekleştirdik. Moderatörlüğünü Siber Güvenlik Uzmanı Yılmaz Değirmenci’nin yaptığı seminerlere katılımcı olarak CyberThink Başkanı Mahir Yüksel, Anadolu Ajansı Yeni Medya Yayın Yönetmeni Mustafa Fuat Er, BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı) İleri Güvenlik Operasyonları Koordinatörü Onur Aktaş, Trend Micro Satış Mühendisi İsmail Canlıbay yer aldı. Yeni dijital çağa geçiş sağlandı mı? Siber suç örgütlerinin amaçları neler? Yeni dijital çağda yeni medya nasıl olacak? Siber güvenlik merkezleri neler yapmalı? Tüm bu sorular ve cevapları “Yeni Dijital Çağa Geçiş Seminerleri” ile interaktif olarak masaya yatırıldı.

13. Medya Akademimizi Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ile 19 Haziran 2021’de online olarak düzenledik. 5 haftalık süreç içinde toplam 40 saat süren eğitimlerde tecrübeli muhabir, spiker, editör, genel yayın yönetmeni ve gazeteci arkadaşlarımız Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerine bilgi ve deneyimlerini aktarma fırsatı buldular.

14. Akademimiz, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bünyesinde uluslararası öğrencilere yönelik gerçekleştirildi. 5 hafta süren Medya Akademisi’nde ülkemizde iletişim alanında eğitim gören yabancı öğrencilerle uzman gazeteciler bir araya geldi.

İletişim Başkanlığının destekleriyle Uluslararası Medya Enformasyon Derneğimiz (UMED) tarafından düzenlenen Göçmenler ve Medya Çalıştayı 26 Ocak 2022 Çarşamba günü gerçekleştirildi. İletişim Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Göçmenler ve Medya Çalıştayı, “Medyada göçmen haberleri ve analizleri”, “Medyada göçmenlerin hedef gösterilmesi” ve “Göçmen algısında medyanın etkisi” başlıkları altında yapıldı.

Açılış konuşmasını İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un gerçekleştirdiği, moderatörlüğünü Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Kurumsal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanı Nedim Aslan’ın üstlendiği RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, İçişleri Bakanlığı Göç Uyum Genel Müdürü Gökçe Ok, TRT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Öymez, Doç. Dr. İsmail Çağlar, Doç. Dr. Yusuf Özkır, Dr. Esra Oğuzhan Yeşilova, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, Filistinli Gazeteci Israa Alsharif, Gazeteci Yazar Erem Şentürk, 24 TV Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Tarihçi Yazar Murat Özer, Gazeteci Yazar Nil Gülsüm Gül Kurt, Suriyeli Aktivist Ahmet Hamou, ve Filistinli Gazeteci Dr. Zaher Elbek’in sunumlarının ardından “Göçmenler ve Medya Çalıştayı Sonuç Bildirgesi” kamuoyuna deklare edildi.

23 Şubat 2022 tarihinde, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde ’28 Şubat ve Medya’ paneli düzenledik. Panele ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Akyol ve Prof. Dr. Cumali Öksüz, Genel Sekreter V. Doç. Dr. İbrahim Gökdaş, İl Kültür Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

31 Mart 2022 tarihinde RTÜK iş birliği ile Görsel ve İşitsel Medyada Dezenformasyonla Mücadele Çalıştayı’nı geniş bir katılımla düzenledik. Çalıştayda “Medyada Etik İlkeler ve Medyanın Güvenilirliği” oturumunun moderatörlüğünü RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, “Yalanla Mücadele ve Medyanın Denetimi” oturumunun moderatörlüğünü ise YTB Kurumsal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanı M. Nedim Aslan üstlendi. İlk oturumda TRT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Öymez, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Esra Oğuzhan Yeşilova, 24 TV Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Kenan Kıran, İkinci oturumda ise Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, AA Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Özkır, Gazeteci Erem Şentürk ve Gazeteci Nil Gülsüm Gül Kurt yer aldı.

15. Medya Akademimizi T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın destekleriyle Türk ve uluslararası öğrenciler için Ankara’da hayata geçirdik. 4 hafta 9 ders ve 250 saat eğitim verilen akademinin sertifika törenini Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda Prof. Dr. Fahrettin Altun’un katılımıyla gerçekleştirdik.

10 Ağustos 2022 Çarşamba günü İletişim Başkanlığı’nın destekleriyle “Yeni Medya ve Dijital Terörizm Çalıştayı”nı gerçekleştirdik. Dijital platformlarda sinsice yürütülen terörizme karşı farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan Yeni Medya ve Dijital Terörizm Çalıştayı, “Yeni Medyada Dezenformasyonla Mücadele” ve “Dijital Terörizm” olmak üzere iki oturum şeklinde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un yaptığı çalıştayın ilk oturumunun moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Nil Gülsüm Gül’ün üstlendi. “Yeni Medyada Dezenformasyonla Mücadele” başlıklı birinci oturumda, TRT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Öymez, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yusuf Özkır ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Çağlar konuşmacı olarak söz aldı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gurbet Ece Zorba’nın moderatörlüğünü üstlendiği Dijital Terörizm başlıklı ikinci oturumda ise, Yargıtay 5. Ceza Dairesi Üyesi Erol Tekmen, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Seyit Ahmet Dikici ve Siber Güvenlik Uzmanı Oğuz Yılmaz konuşmacı olarak sunumunu gerçekleştirdi.

RTÜK ve UMED iş birliğiyle 15 Eylül 2022 tarihinde Medyada Nefret Söylemi Paneli düzenledik. İstanbul’da Hilton Maslak Otel’de yapılan panelin açılış konuşmasını RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin gerçekleştirdi. Panelde TRT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Öymez, Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Taha Dağlı, Gazeteci-Yazar Fadime Özkan, A Haber Dış Haberler Koordinatörü Orhan Sali ve Akşam Gazetesi Yazarı Serkan Fıçıcı konuşmalarını gerçekleştirdi.

24 Kasım 2022 tarihinde İletişim Başkanlığı’nın destekleriyle Dijital Medya Paneli’ni Ankara’da düzenledik. Açılış konuşmasını İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un yaptığı organizasyonda Sümeyra Şimşek Değirmenci moderatörlüğü üstlendi. Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli “Medyanın dönüşümü”, Akşam Web Tv İçerik Üreticisi Ezgi Aşık “Dijital medyanın etiği”, A Haber Dijital Medya İçerik Üreticisi Mehmet Tahir İnan “İçerik üretimi ve doğru haber” , GZT Röportaj Editörü Nuriye Çakmak Çelik “Dezenformasyon” ve Memurlar.net Genel Yayın Yönetmeni Edip Üzen “Tık haberciliği” konusunda sunumlarını gerçekleştirdi.

2023 yılında belirli etnik, dini ve ulusal kimlik özelliklerine sahip olan birey ve gruplara yönelik nefret söylemine dikkat çekmek amacıyla kamuoyu araştırmasına imza attık. Türkiye genelinde rastgele seçilen 605 kişiyle medyada nefret söylemi içeren ifadelerin toplumda yaygınlaşarak ayrımcılığa neden olup olmadığıyla ilgili araştırma yaptık. Araştırmada, farklı ideolojileri benimseyen basın yayın organlarının haberlerindeki nefret söylemi içeren ifadeler incelendi ve katılımcılara bu konuda etkilenip etkilenmedikleri sorduk.

28 Nisan 2023 tarihinde Afet ve Kriz Dönemlerinde Habercilik Akademisi’ni Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın destekleriyle hayata geçirdik. Afet ve Kriz Dönemlerinde; Habercilik, Medya Etiği, Son Dakika Haberciliği, Sosyal Medya Kullanımı ve Asılsız Haberlerin Sürece Yansıması konularında üniversite öğrencilerine uygulamalı dersler verdik.

17. Akademimizi Kocaeli’de hayata geçirdik. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlediğimiz Dijital Medya Akademisi, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, Memurlar.Net Genel Yayın Yönetmeni Edip Üzen, Haberler.com Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Teymur, Yeni Şafak Gazetesi Muhabiri ve Sosyal Medya Uzmanı Burak Doğan, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar Dairesi Başkanlığı’ndan Mehmet Furkan Arslan’ın verdiği eğitimlerle tamamlandı. Dijital Medya Akademisinde, Sosyal Medyada Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik, Medyada Kriz Yönetimi, İnternet Gazeteciliği, Yeni Nesil Medya ve Doğru Sosyal Medya Kullanımı gibi günümüz dünyası için oldukça önemli konular ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 15 Ekim 2023 tarihinde “Dijital Terörizm Paneli” gerçekleştirdik. Moderatörlüğünü Gazeteci Nil Gülsüm Gül’ün yaptığı panelde Yargıtay Üyesi Hakim Erol Tekmen, Siber Güvenlik Uzmanı Mahir Yüksel ve İletişim Başkanlığı’ndan Mehmet Şanda sunumlarını gerçekleştirdi.

17 Ekim 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Düzce Belediyesi’nin destekleriyle Medya ve Yerel Yönetimler Paneli’ni tamamladık. Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Özlem Doğan’ın moderatör olarak yer aldığı panelde, Gazeteciler Zafer Şahin, Ersin Çelik, Esra Elönü ve Edip Üzen konuşmalarını gerçekleştirdi.

RTÜK ev sahipliğinde 5 Mart 2024’te KADEM iş birliği ile Televizyon Dizilerinde Kadın Panelini Ankara’da gerçekleştirdik. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, KADEM Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu ve Kadem Ankara Temsilcisi Asiye Güneş’in açılış konuşmalarını yaptığı panelin moderatörlüğünü TRT Spikeri Ergül Birgül yaparken, Oyuncu Deniz Uğur ve Erdinç Gülener, Gazeteci Fadime Özkan, KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Avukat Canan Sarı ve Senarist Hilal Çelenk sunumlarını gerçekleştirdi.